آیا می دانید دوربین مداربسته تحت شبکه یا IP چیست و چه مزایایی دارد؟

ساخت وبلاگ
دوربین های مدار بسته تحت شبکه یا Internet protocol camera با نام اختصاری دوربین مداربسته IP نیز شناخته می شوند. این نوع از سیستم های دوربین مدار بسته بر خلاف دوربین های مدار بسته آنالوگ از اینترنت برای فرستادن و دریافت اطلاعات استفاده می کند. در اصطلاح عمومی به دوربین هایی که تصویر را از طریق اینترنت ارسال می کنند، “وب کم” گفته می شود ولی دوربین هایی که مصرف نظارتی و امنیتی داشته باشند با نام دوربین مدار بسته IP یا “نت کم” شناخته می شوند. در ادامه این مطلب اطلاعاتی مفید و کارآمد را در رابطه با دوربین های مدار بسته تحت شبکه بیان می کنیم.
دوربین های مداربسته تحت شبکه

دوربین های مداربسته تحت شبکه

یک سیستم دوربین مداربسته IP شامل تعدادی دوربین مدار بسته است که به شبکه اینترنت متصل هستند. یک دستگاه برای دریافت تصاویر ضبط شده و صفحه نمایشگر تصویر نیز لوازم جانبی سیستم دوربین مدار بسته IP هستند. این دوربین ها در کیفیت 0.3 (رزولوشن VGA) تا 29 مگاپیکسل در دسترس هستند. امروزه مصرف مردم به سمت دوربین های مدار بسته با کیفیت تصویر بالا مثل 720p و 1080p کشیده شده است.

تاریخچه دوربین های مداربسته تحت شبکه

دوربین های مداربسته تحت شبکه

دوربین های مداربسته تحت شبکه

اولین دوربین های مداربسته IP در سال 1996 توسط کمپانی Axis معرفی شدند. این دوربین های اولیه قادر به تصویربرداری و ارسال تصویر هم زمان نبودند، بلکه در فواصل زمانی 17 ثانیه، عکس هایی را از محل مورد نظر گرفته و از طریق اینترنت ارسال می کردند. جالب است بدانید که این دوربین ها در ابتدا با هدف توریستی مورد استفاده قرار گرفتند. شرکت Axis از وب سرور اختصاصی OSYS برای انتقال تصویر استفاده می کرد. در اواخر ۱۹۹۹ این شرکت اقدام به استفاده از ورژن‌ های خاص لینوکس برای راه‌ اندازی دوربین‌ های خود کرد.

اجزای سیستم دوربین مداربسته تحت شبکه

  • دوربین مداربسته شبکه: وظیفه تصویر برداری یا تولید تصاویر دیجیتال را برعهده دارد.
  • دستگاه NVR یا سرور: سرور مرکزی سامانه دوربین مداربسته است و تصاویر را دریافت کرده، ضبط می‌ کند یا به نمایشگر انتقال می‌ دهد. در مقابل دستگاه DVR سروری است که برای دوربین های مداربسته آنالوگ کاربرد دارد.
  • هارد دیسک: داخل دستگاه NVR نصب شده و وظیفه ضبط تصاویر را بر عهده دارد. میزان ضبط NVR به اندازه ظرفیت هارد آن وابسته است.
  • منبع تغذیه دوربین‌ ها: ولتاژ برق شهر را به ۱۲ ولت تغییر می‌ دهد تا امکان تغذیه دوربین‌ ها فراهم شود.
  • سوییچ شبکه: سوئیچ شبکه برای پیاده‌ سازی شبکه‌ ای از دوربین‌ های مداربسته که دست کم دو دوربین یا بیشتر را شامل می‌ شود، الزامی است. سوییچ در واقع نقش انشعاب دهنده را در این سامانه بازی می‌ کند.
  • کابل شبکه: وظیفه انتقال اطلاعات بین دوربین‌ ها و شبکه را برعهده دارد.
  • کابل برق: وظیفه انتقال برق از منبع تغذیه تا دوربین را برعهده دارد. در صورتی که دوربین‌ ها به صورت POE (برق در بستر شبکه) در این روش تغذیه شوند نیازی به استفاده از کابل برق نخواهد بود و کابل شبکه موجود نقش انتقال دهنده برق را نیز ایفا خواهد نمود.
  • اتصالات شبکه: شامل ملزومات مورد نیاز برای اتصال کابل ها به تجهیزات مانند سوکت شبکه و… است.

مزایای دوربین های مداربسته تحت شبکه

1) به پایان رسیدن عصر آنالوگ

در مقیاس جهانی، سیستم های دوربین مدار بسته آنالوگ و دستگاه های DVR به پایان عمر خود نزدیک شده اند. دوربین های مداربسته تحت شبکه و دستگاه های گیرنده تصویر NVR کیفیت بالا و قیمت مناسب دارند. نحوه ذخیره تصاویر در دوربین های IP بسیار کارآمدتر و مطمین تر است. هزینه نگهداری سخت افزارهای قدیمی نیز بیشتر است.

2) آسانی در نصب

شاید به نطرتان برسد که نصب سیستمی که با شبکه اینترنت کار می کند، سخت تر از سیستم های آنالوگ است. این تصور اشتباه است. سازندگان دوربین های مداربسته تحت شبکه به گونه ای آن را طراحی کرده اند که به آسانی نصب و مورد استفاده قرار می گیرد.

3) وجود داشتن زیرساخت مورد نیاز

بسیاری از شرکت های دوربین مدار بسته که در سطح جهانی فعالیت می کنند، برای افزایش سودآوری، به دنبال ارتقای سیستم خود و استفاده از دوربین های تحت شبکه هستند. تکنولوژی های جدید نیز به سمتی پیش می روند که دوربین های آنالوگ را به IP ارتقا دهند.

4) صرفه اقتصادی

تصور غلط دیگری که ممکن است در مورد دوربین های مداربسته تحت شبکه وجود داشته باشد، گران قیمت بودن آن است. هرچند هزینه دستگاه DVR کمتر از NVR است، ولی دستگاه NVR علاوه بر تصاویر دوربین مدار بسته، می تواند اطلاعات دیگر شرکت را نیز ذخیره کند. در حالت کلی قابلیت های دوربین مداربسته تحت شبکه بیشتر از آنالوگ است.

5) منبع تغذیه انرژی

دوربین های مداربسته تحت شبکه این قابلیت را دارند که انرژی الکتریکی مورد نیاز خود را از طریق کابل شبکه اینترنت دریافت کنند. این قابلیت با نام Power over Ethernet یا PoE شناخته می شود. این ویژگی باعث سهولت نصب دوربین های IP می شود.

6) کنترل بیشتر

یکی از مزایای دوربین های مداربسته تحت شبکه، توانایی دسترسی کاربر به تصاویر و فیلم های ضبط شده، از هر نقطه جهان است. این دسترسی از طریق اپلیکیشن تلفن همراه و یا شبکه اینترنت انجام می گیرد.

7) بهبود کیفیت تصویر

دوربین های مداربسته تحت شبکه یا IP با کیفیت تصویر بالا و زاویه دید گسترده در بازار موجود هستند. این دوربین ها امکان ثبت جزییات با دقت بالا را دارند.

+نوشته شده در  سه شنبه یکم اسفند ۱۳۹۶ساعت 15:35&nbsp توسط ایرج مرادزاده  | 

ایرج فوتوگرافی...
ما را در سایت ایرج فوتوگرافی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : toranj-hda بازدید : 483 تاريخ : چهارشنبه 2 اسفند 1396 ساعت: 15:34