DSLR یا Mirrorless؛ کدام دوربین عکاسی را بخریم؟

ساخت وبلاگ
Mirrorless-vs-DSLR

DSLR یا Mirrorless؛ کدام دوربین عکاسی را بخریم؟اگر شما هم سرانجام تصمیم گرفته‌اید کیفیت تصاویر خود را ارتقا داده و یک دوربین عکاسی خریداری کنید شاید میان خرید یک DSLR یا یک دوربین بدون آینه شک داشته باشید. در این مطلب قصد داریم شما را در انتخابتان راهنمایی کنیم.

Mirrorless-vs-DSLR

DSLR یا Mirrorless؛ کدام دوربین عکاسی را بخریم؟

در طول تاریخ سوالاتی این چنین همیشه مطرح شده‌اند. مثلا هنگامی که نوت‌بوک‌ها تازه به بازار آمده بودند و باور برخی شاید این بود که حال دیگر دوره کامپیوتر‌های رو‌میزی به پایان رسیده و نوت‌بوک‌ها قرار است جای آن‌ها­­ را بگیرند. اما این اتفاق رخ نداد و سال‌هاست که کامپیوترهای رومیزی در کنار نوت‌بوک‌ها به پیشرفت ادامه می‌دهند و همچنان کاربران خاص خود را دارند. یا این سوال که با آمدن سنسورهای دیجیتال آیا دیگر هیچکس با فیلم نگاتیو عکاسی نخواهد کرد؟ در این مورد نیز اینگونه نشد و پس از گذشت سال‌ها از آمدن اولین سنسورهای دیجیتال همچنان استفاده از انواع فیلم های نگاتیو برای عکاسی مرسوم است و این تازه در مورد عکاسی فرمت کوچک است. در فرمت‌های بزرگ‌تر مانند مدیوم‌فرمت یا لارج‌فرمت استفاده از فیلم نگاتیو حتی مرسوم‌تر است چون هزینه‌ی خرید یک دوربین مدیوم فرمت همچون هاسلبلاد بسیار سنگین است!

DSLR-vs-Mirrorless-Camera

مشخص کردن آینده دوربین‌های DSLR و دوربین‌های بدون آینه یا همان Mirrorless هم اینگونه است و تا حدودی بعید به نظر می‌رسد که آینده‌ای را بتوان تصور کرد که تنها یکی از این دوربین‌ها وجود دارد. اما این بدین معنا نیست که این دو رده دوربین‌ها تفاوت و برتری و ضعف‌هایی نسبت به هم ندارند. بلکه هر کدام در برخی موارد نسبت به هم برتری دارند و در برخی موارد نیز ضعف و در برخی موارد حتی مساوی شانه به شانه به هم رقابت میکنند.


آینه در دوربین چیست؟

حال این سوال را پاسخ دهیم که آینه در دوربین چیست و دوربین بدون آینه چه معنایی دارد؟ DSLR مخفف Digital Single Lens Reflex یا همان تک‌لنزی بازتابی دیجیتال است. حال اولین دوربین بازتابی تک‌لنزی در سال 1936 توسط Exakta یک کمپانی آلمانی وارد بازار شد. در این دوربین پشت لنز و داخل بدنه یک آینه وجود داشت که بعد از شکست نور درون لنز و رد شدن آن از لنز از طریق یک آینه به چشمی دوربین انتقال می یافت و شما قادر به این بودید که از طریق ویزور یا همان چشمی دوربین تصاویر واقعی روبرویتان را ببینید.

Exakta

این پدیده، پدیده ای فوق‌العاده کارآمد بود و چندین سال بعد از ساخته شدنش به استاندارد عکاسی تبدیل شد و اکثر عکاسان از این نوع دوربین‌ها استفاده می‌کردند. حال دوربین‌های بدون آینه تفاوتشان این است که سازندگان این آینه را برداشته‌اند و این آینه اساسا در این دوربین‌ها وجود ندارد. حال چگونه باید تصاویر را دید؟ خب جواب این است که در این دوربین‌ها نور بعد از شکسته شدن و عبور از طریق لنز به صفحه حساس یا همان سنسور برخورد میکند و تصویری خلق میکند که همان تصویری است که وقتی دکمه شاتر را فشار می‌دهید دوربین ثبت خواهد کرد. در اکثر نسخه‌های دوربین‌های بدون آینه امروزی، جای چشمی یا همان ویزور روی دوربین تعبیه شده اما به جای دیدن تصویر واقعی شما به یک LCD کوچک داخل چشمی نگاه می‌کنید که تصویر واقعی روبرویتان را نمایش نمی‌دهد بلکه تصویری را نمایش می‌دهد که سنسور آن را ثبت میکند. این قضیه معایب و مزایا مختلفی را دارد که بعدا به آنها می‌پردازیم.

همچنین برای درک بهتر مطلب این نکته را باید در نظر گرفت که دوربین‌های بدون آینه پدیده‌ای تازه نیستند. بلکه این دوربین سال‌ها وجود داشته‌اند اما به پیشرفتگی حال وجود نداشته‌اند. در حقیقت اگر بخواهید خیلی دقیق‌تر به قضیه نگاه کنید اولین دوربین‌های تاریخ بدون آینه بوده‌اند! دوربین‌های ابتدایی تنها از یک لنز و یک اتاقک تاریک که صفحه حساس در آن قرار می‌گرفت به وجود آمده بودند.

point-and-shoot-camera

در طی سال‌های گذشته نیز دوربین‌های کامپکت Point and Shoot همیشه در دسترس عموم بوده‌اند. دوربین‌هایی که ساختاری سبک و ساده و ارزان قیمت دارند و همیشه گزینه‌ای قابل دسترس برای عموم مردمی بودند که دوست داشتند لحظاتشان را ثبت کنند.

پس می‌توان گفت اساساً Mirrorlessها امروزی پدیده‌ای تازه نیستند بلکه نسخه‌ای بهبود یافته از تجربیات گذشته هستند. به عنوان مثال استفاده از سنسورهای قوی‌تر و بزرگ‌تر، تا جایی که سنسور فول فریم همانند اکثر دوربین‌های DSLR بالارده در بدنه این دوربین‌ها مورد استفاده قرار گرفته است. یا این امکان که میتوانید لنز این دوربین‌ها را تغییر دهید. در گذشته point and shoot ها تنها دارای یک لنز زوم بودند که اکثرا از رنج واید تا نرمال و تله را ساپورت میکرد اما آپشن دیگری همچون تعویض لنز را در خود نداشتند.

تمامی این امکانات جدید باعث شده تا امروزه رقابت میان این دو رده دوربین تنگاتنگ شود و واقعا این سوال را ایجاد کند که کدام یکی بهتر است؟

nikon and sony

ایرج فوتوگرافی...
ما را در سایت ایرج فوتوگرافی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : toranj-hda بازدید : 270 تاريخ : پنجشنبه 25 شهريور 1395 ساعت: 17:09