انواع هارد دیسک

ساخت وبلاگ

انواع هارد دیسک کامپیوتر

هارد دیسک چیست؟ هارد درایو چیست؟ حافظه کامپیوتر چیست؟ ظرفیت لپ تاپ من چقدر است؟ مشخصات سیستم من چیست؟

هارد دیسک چیست؟ هارد درایو چیست؟ حافظه کامپیوتر چیست؟ ظرفیت لپ تاپ من چقدر است؟ مشخصات سیستم من چیست؟چگونه هارد خوبی برای لپ تاپ خود بخرم؟ مشخصات یک دیسک درایو خوب چیست؟ اینها سئوالاتی است که در این راهنما پاسخ داده می شود. در این راهنما به بررسی انواع هارد دیسک، راه های تعیین ظرفیت هارد کامپیوتر یا لپ تاپ، طریقه انتخاب هارد دیسک بهتر می پردازیم.

هارد دیسک درایو کامپیوتر

هارد دیسک یا هارد درایو (HDDs) قطعه ای از کامپیوتر است که اطلاعات بصورت دائمی در آن ذخیره می شود. هارد یک وسیله ذخیره است که اطلاعات دیجیتال در آن ذخیره و بازیافت می شود و برای رجوع بعدی به داده های کامپیوتر لازم می باشد.

اطلاعات هارد درایو غیر فرار است، یعنی داده ها در هارد درایو نگهداری می شود، حتی اگر برق سیستم قطع باشد. اطلاعاتی که در هارد دیسک ذخیره میشود ایمن و دست نخورده باقی می ماند تا زمانی که هارد تخریب شده یا دستکاری شود.

اطلاعات به شیوه دسترسی تصادفی (random access) در هارد ذخیره یا بازیافت می شود که عکس دسترسی متوالی (sequential access) است. این بدین معنی است که به هر بلوک داده می توان در هر زمان و به هر مقدار دسترسی داشت، بدون اینکه لازم باشد ابتدا بلوک های دیگر داده بررسی یا ورق زده شوند.

هارد IBM 350 RAMAC، ظرفیت: 5 مگابایت (5MB)

ترجمه تخصصی کامپیوتر – اختصاصی برای وبسایت پلکسا, این متن ترجمه کتاب کامپیوتر می باشد

فایل دیسک IBM 350 اولین بار با نام رمز RAMAC برای اولین بار توسط تیم سن خوزه IBM به رهبری رینولد جانسون ساخته شد.

هارد دیسک ها امتحان خود را پس داده اند

هارد دیسک درایو یا به قول عوام حافظه کامپیوتر برای اولین بار در سال 1956 توسط شرکت IBM معرفی گردید. در آن زمان هارد دیسک برای مقاصد مینفریم و مینی کامپیوتر استفاده می شد. همانند هر وسیله الکترونیک دیگری، هارد دیسک نیز شاهد پیشرفت های تکنولوژیک فراوانی در طی سال های گذشته بوده است. این پیشرفت ها شامل ظرفیت هارد، سایز هارد، شکل هارد، ساختار داخلی هارد، عملکرد، واسط کاربری و نوع ذخیره داده می باشد.

این تغییرات متعدد موجب شد که HDD ها تا به امروز باقی بمانند و به وسیله ای تبدیل شوند که بازار کامپیوتر و لپ تاپ به آن نیاز حیاتی دارد.

انواع هارد دیسک

در حال حاضر هارد دیسک (هارد درایو) در چهار نوع اصلی در دسترس است:

  • Parallel Advanced Technology Attachment (PATA)
  • Serial ATA (SATA)
  • Small Computer System Interface (SCSI)
  • Solid State Drives (SSD)

هارد اتصال پارالل تکنولوژی پیشرفته

هارد اتصال موازی تکنولوژی پیشرفته (PATA) اولین نوع هارد دیسک درایوی بود که با استفاده از واسط استاندارد ATA پارالل به کامپیوترها متصل می شد. این نوع درایوها همان دیسک هایی است که ما به آن درایو تلفیقی الکترونیک (IDE) و درایو تلفیقی الکترونیک پیشرفته (EIDE) می گفتیم.

دیسک درایوهای PATA در سال 1986 توسط وسترن دیجیتال (Western Digital) معرفی شدند. آنها فناوری واسط ارتباط درایو عمومی را برای اتصال هارد دیسک و سایر وسایل به کامپیوتر معرفی کردند. نرخ انتقال داده می توانست به حداکثر 133MB/s برسد و در آن واحد حداکثر 2 وسیله را می توان به کانال درایو وصل کرد. بیشتر مادربوردها دو کانال برای ارتباط داشتند و بنابراین در مجموع چهار قطعه EIDE به هر کامپیوتر وصل می شد.

هاردهای PATA با کابل روبان 40 یا 80 رشته وصل می شوند و امکان انتقال چندین بیت داده همزمان را به موازات هم دارند. این درایوها داده را با استفاده از مغناطیس ذخیره می کنند. ساختار داخلی آن از بخش ها و قطعات متحرک مکانیکی تشکیل شده است. این هارد درایوها توسط هاردهای سریال ATA جایگزین شدند.

در تصویر زیر یک نمونه هارد دیسک درایو EIDE از نوع PATA ارائه شده است.

عکس هارد درایو EIDI در این شکل آمده است. این مطلب ترجمه تخصصی است که ترجمه کتاب کامپیوتر برای وبسایت پلکسا است

هارد دیسک سریال ATA

این هارد درایوها جایگزین PATA در کامپیوترهای دسکتاپ و لپ تاپ شدند. تفاوت فیزیکی اصلی آنها در دو رابطی بود که ارتباط الکتریسیته و داده را فراهم می سازد اما روش ارتباط آنها با کامپیوتر یکسان است. دیسک درایوهای سریال ATA (SATA) نسبت به نسل پارالل ATA (PATA) مزایای زیادی دارد. قابل توجه ترین آن ظرفیت بالای این هاردها و قیمت کم آنها است. وقتی می خواهید هارد دیسک بخرید، بایستی از ظرفیت آن و نیاز خود آگاه باشید.

ایرج فوتوگرافی...
ما را در سایت ایرج فوتوگرافی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : toranj-hda بازدید : 292 تاريخ : شنبه 4 آبان 1398 ساعت: 12:03