اطلاعات مهمی که باید درباره چیپست +cpu-Gpu_Isp_Dsp موبایل بدانید.

ساخت وبلاگ

هرآنچه لازم است درباره چیپست موبایل بدانید، به زبان ساده

نوشته : شایان ضیایی  دی ۱۳۹۸

دوست‌داران تکنولوژی عاشق صحبت درباره قدرت پردازشی و چیپ‌ها هستند، چه موضوع صحبت کامپیوترهای شخصی و کنسول‌های بازی باشد، چه آخرین اسمارت‌فون‌های بازار. ما هم در دیجیاتو عاشق این مسائل هستیم و گاهی عمیقاً وارد مقوله‌های تخصصی مربوط به آخرین پردازنده‌های آرم، هواوی، کوالکام، سامسونگ، مدیاتک و سایرین می‌شویم.

برای افراد ناآشنا، تمام این صحبت‌ها مثل چرند و پرندی می‌ماند که اصلاً معنی نمی‌دهد. مطالعه در این زمینه و یادگیری مسائل کلی درباره طراحی چیپ هم نیازمند سال‌ها تلاش است و طبیعتاً وقتی صرفاً بخواهید تحقیقی کوتاه برای خرید یک محصول داشته باشید، چنین کاری شدنی نیست. امروز و در این مقاله می‌خواهیم یکی از مشکلات کاربران را برطرف کرده و با استفاده حداقلی از کلمات محیرالعقول فنی، هرچه لازم است درباره چیپ موبایل‌های مدرن بدانید را تشریح کنیم.

بسیار خب، سیستم بر چیپ چیست؟

 

سیستم بر چیپ گاهی با نام مخفف SoC شناخته می‌شود. همانطور که از نامش پیداست، سیستم بر چیپ یک سیستم پردازشی کامل است که درون یک پکیج واحد قرار گرفته. یک سیستم بر چیپ شامل چندین واحد پردازشی، حافظه، مودم و دیگر قطعات اساسی است که درون یک چیپ واحد قرار گرفته‌ و روی برد مدار تعبیه شده‌اند.

ترکیب کردن تمام قطعات روی یک چیپ واحد باعث می‌شود در استفاده از فضا، هزینه و مصرف انرژی صرفه‌جویی شود. سیستم‌های بر چیپ ضمناً به سایر قطعات مانند دوربین، نمایشگر، رم و حافظه فلش هم متصل می‌شوند. یک سیستم بر چیپ اساساً مغز اسمارت‌فون شماست که هرچیزی -از سیستم عامل اندروید گرفته تا تشخیص فشردن شدن دکمه پاور- را مدیریت می‌کند.

لیست پایین شامل قطعات رایجی است که درون چیپست موبایل‌های هوشمند خواهید یافت. برخی از قطعات مهم‌تر را نیز در جایی دیگر از همین مقاله پوشش خواهیم داد.

 

واحد پردازش مرکزی (CPU): «مغزهای» یک چیپست که اکثر کدهای سیستم عامل اندروید و اکثر اپلیکیشن‌ها شما را به اجرا در می‌آورند.

واحد پردازش گرافیکی (GPU): وظایف مرتبط با گرافیک را برعهده دارد، مانند تصویرسازی رابط کاربری یک اپلیکیشن یا گیمینگ دوبعدی و سه‌بعدی.

واحد پردازش تصویر (ISP): اطلاعات را از دوربین موبایل گرفته و تبدیل به فایل‌های تصویری و ویدیویی می‌کند.

پردازنده سیگنال دیجیتال (DSP): کارهای ریاضیاتی دشوارتر برای پردازنده را مدیریت می‌کند. مانند دی‌کامپرس فایل‌های موزیک و تحلیل اطلاعات سنسور ژیروسکوپ.

واحد پردازش عصبی: عمدتاً در اسمارت‌فون‌های پرچمدار استفاده می‌شود تا سرعت وظایف مرتبط به یادگیری ماشین را افزایش دهد. چیزهایی مانند تشخیص صدا و پردازش دیتای دوربین.

مودم‌ها: سیگنال وایرلس را تبدیل به دیتایی می‌کند که برای موبایل شما قابل درک باشد. قطعاتش شامل مودم‌های بلوتوث، وای‌فای، 4G LTE و 5G می‌شود.

علاوه بر این‌ها، وقتی صحبت از چیپست باشد معمولاً به چیزی دیگر به نام پروسه

ایرج فوتوگرافی...
ما را در سایت ایرج فوتوگرافی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : toranj-hda بازدید : 288 تاريخ : دوشنبه 19 اسفند 1398 ساعت: 5:32